O le a le Hyaluronic Acid ma lona aoga i le soifua maloloina o le Paʻu

Hyaluronic acid e tupu faanatura i tagata ma manu.O le hyaluronic acid o le vaega autu lea o mea faʻafesoʻotaʻi e pei o le intercellular substance, vitreous body, ma le synovial fluid o le tino o le tagata.E fa'atino galuega taua fa'aletino i totonu o le tino e taofi ai le vai, fa'atumauina avanoa fa'aopoopo, fa'atonutonu le mamafa o le osmotic, lubricate, ma fa'aleleia le toe fa'aleleia o sela.

I lenei tusiga, o le a matou faia se faʻamatalaga atoa e uiga i le hyaluronic acid poʻo le sodium hyaluronate.O le a tatou talanoa e uiga i mataupu i lalo:

1. O le a lehyaluronic acidpoo le Sodium Hyaluronate?

2. O le a le aoga o le hyaluronic acid mo le soifua maloloina o le paʻu?

3. O le a le mea e faia e le hyaluronic acid mo ou foliga?

4. E mafai ona e faʻaaogainaHyaluronic acidaso uma?

5. Fa'aaogāina ole hyaluronic acid ile tausiga ole pa'u mea teuteu?

O le ahyaluronic acidpoo le Sodium Hyaluronate?

 

Hyaluronic acid o se vasega o mea polysaccharide, sili atu auiliiliga faʻavasegaina, e aofia i le vasega o mucopolysaccharides.O se polymer mole mole maualuga e aofia ai le faʻatulagaina faifaipea o vaega D-glucuronic acid ma N-acetylglucosamine.O le tele o vaega toe fai, o le maualuga lea o le mamafa mole mole o le hyaluronic acid.O le mea lea, o le hyaluronic acid i luga o le maketi e mai le 50,000 Daltons i le 2 miliona Daltons.O le eseesega tele i lo latou va o le tele o le mamafa mole.

O le hyaluronic acid e taua tele i le tino o le tagata, ma o loʻo i ai lautele i le matrix extracellular.E le gata i lea, o loʻo i ai i le tele o totoga ma aano, ma e iai sona sao i le taofiofia o le vai ma le lubrication, e pei o le tino vitreous, sooga synovial fluid ma le paʻu.

O le sodium hyaluronate o le masima masima o le hyaluronic acid.O lo'o fa'amautu le masima o le hyaluronic acid lea e mafai ona fa'atau fa'atau i oloa eseese.

O le a le aoga o le hyaluronic acid mo le soifua maloloina o le paʻu?

1. Faʻamalieina i le paʻu o le paʻu O le ata faʻafefeteina e faia e le hyaluronic acid ma le mamafa mole mole mamafa i luga o le paʻu o loʻo afifiina i luga o le paʻu o le paʻu e puipuia ai le leiloa o le vai, ma faʻapea ona taʻalo ai se aafiaga faʻafefe, o se tasi lea o galuega autu a HA i totonu. mea teuteu.'

2. E aoga le fafagaina o le paʻu.O le hyaluronic acid o se mea fa'aletino o le pa'u.O le aofaʻi atoa o HA o loʻo i totonu o le epidermis ma le dermis o le tagata e sili atu ma le afa o le HA tagata.O le vai o loʻo i totonu o le paʻu e fesoʻotaʻi saʻo ma mea o loʻo i totonu o le HA.A faʻaitiitia le aofaʻi o le hyaluronic acid i totonu o le paʻu, e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le vai i totonu o sela ma le va o sela o le paʻu.

3. Faʻamalosia i le puipuia ma le toe faʻaleleia o le faʻaleagaina o le paʻu Hyaluronic acid i totonu o le paʻu e faʻamalosia ai le eseesega o sela epidermal e ala i le tuʻufaʻatasia ma le CD44 i luga o le epidermal sela, faʻafefeteina o le okesene malosi faʻamalosi saoloto, ma faʻaleleia le toe faʻafouina o le paʻu i le nofoaga manua.
4. Antibacterial ma anti-inflammatory aoga i le paʻu O le faʻamaina o ata e faia e le hyaluronic acid i luga o le paʻu e mafai ona vavaeeseina siama ma taʻalo ai se aafiaga anti-inflammatory.

O le a le mea e fai e le hyaluronic acid mo ou foliga?

 

Hyaluronic acid e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tulaga o le matua o le paʻu ma faʻaleagaina i le matua ona o lona toe faʻafouina ma le susu.I vailaʻau faʻalelei, e tui i lalo o le paʻu e fausia ai se fausaga e tuʻuina atu ai le voluma ma le natura i foliga vaaia.O le hyaluronic acid e o'o i totonu o le pito loloto o le pa'u, e fa'alelei ma susulu ai le dermis.O lenei aafiaga e mafai ona ausia faasolosolo malie i le faʻaaogaina faifaipea, kulimi poʻo serums o loʻo i ai le hyaluronic acid e fai ma latou mea autu.Ina ua maeʻa ni nai togafitiga muamua, sa maofa le iʻuga, ma se faʻaleleia atili o foliga.

O fea e mafai ona faʻaogaina ai le hyaluronic acid i foliga?

1. Tulimanu ma Laugutu
2. Laugutu ma foliga leo (ivi alafau)
3. Laina fa'aaliga mai le isu i le gutu.
4. Maanuminumi i laugutu po o le gutu
5. Aveese li'o pogisa
6. Maanuminumi mata i fafo, e ta'ua o vae o le crow's feet

E mafai ona e faʻaaogainahyaluronic acidaso uma?

 

Ioe, Hyaluronic acid e saogalemu e fa'aoga i aso uma.

Hyaluronic acid stock solution o le hyaluronic acid (HYALURONICACID, e taʻua o HA), e lauiloa foi o le uronic acid.O le hyaluronic acid o lo'o i ai muamua i le tino o le pa'u o le tagata i se foliga colloidal, ma e nafa ma le teuina o vai, fa'ateleina le tele o le pa'u, ma fa'aalia ai le pa'u e pa'u, mafiafia ma mau.Ae o le hyaluronic acid e mou atu i le matua, ma mafua ai ona leiloa le malosi o le paʻu e taofi ai le vai, faʻasolosolo malie, matua, ma maua ai ni maanuminumi lelei.

Fa'aaogāina ole hyaluronic acid ile tausiga ole pa'u mea teuteu?

 

1 Le fausaga ma le faiga o le gaioiga o le hyaluronic acid i mea teuteu

1.1 Le galuega moisturizing ma galuega tauave vai o le hyaluronic acid

O le hyaluronic acid e fa'atumauina le fa'amama i le va o a'a i le fa'agasologa o le galue i luga o sela, o se tasi lea o a'afiaga fa'asusu o le hyaluronic acid.Aemaise lava, e mafua ona o le ECM o loʻo i totonu o le HA e faʻafefe tele le vai mai le dermis layer o le paʻu ma galue o se pa puipui mo le epidermis e puipuia ai le vai mai le faʻavave vave, taʻalo se matafaioi tumau.O le mea lea, o le hyaluronic acid ua filifilia e avea o se mea faʻasusu lelei e faʻaaogaina i mea teuteu.O lenei galuega o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe, ma faʻalelei talafeagai mo siosiomaga eseese ma paʻu ua atiaʻe, lea e sili atu ona fetaui mo vaega o loʻo galulue i tau matutu.Lalelei serums, faavae, lipsticks ma lotions o loo i ai se aofaiga tele o le hyaluronic acid, lea o se faaopoopoga taua i aso taitasi e mafai ona faateleina le susu ma tausia susu.

1.2 Le aʻafiaga o le matua o le HA
O le hyaluronic acid e fusifusia i luga o le sela i le faagasologa o le fegalegaleai ma sela, ma e mafai ona poloka nisi o enzymes mai le tatalaina i fafo o le sela, lea e taitai atu ai foi i le faaitiitia o radical free.E tusa lava pe maua se aofaiga o radical free, hyaluronic acid e mafai ona faʻatapulaʻaina faʻamaʻi saoloto ma enzymes peroxidative i le sela sela, lea e mafai ona faʻaleleia tulaga faʻaletino o le paʻu i se tulaga patino.


Taimi meli: Au-04-2022